Dobre-noppa työnohjauksessa

15.02.2023

Työnohjauksen alussa laitoin Dobre-nopan kiertämään. Kierroksella syntyi hienoja kehittämisideoita, palautetta tiimille, kehuja niin itselle kuin muille. Noppa synnytti keskustelua, joka muuten olisi jäänyt pimentoon.

Mikä taika nopassa on?

Noppa tuottaa jo itsessään hyvää mieltä. Sen muotokieli vie meidät lapsuuden peleihin, puun pinta tuntuu hyvältä käsissä. Nopan iso koko houkuttaa hypistelemään. Nopassa olevat sanat: kehu, kiitä, kysy, kannusta ja kuuntele ovat jokaisen työyhteisön hyvinvoinnin peruselementtejä.

Noppa pyörähtää "kuuntele"-kyljelle. Mikä merkitys on toisen kuuntelemisella? Miten voin itseäni kehittää kuuntelijana? Helposti täytämme tyhjän tilan puheella, vaikka olisi tärkeää kuunnella mitä hiljaisuus puhuu ja mitä ajatuksia hiljaisuudesta syntyy. Kuuntelemmeko toisiamme riittävästi työyhteisössä? Muistisääntönä voisi olla: minulla on kaksi korvaa ja yksi suu; samassa suhteessa olisi hyvä kuunnella ja puhua.

Dobre-noppa on tulossa myyntiin pelinikkareiden verkkokauppaan. Nyt voit jo tilata nopan suoraan sähköpostilla osoitteesta info@pelinikkarit.fi

Nopan hinta on 18,90 € + alv