Dobre-tiimi

29.03.2022

Innostunut Dobre-tiimi täynnä naisenergiaa

Dobre tiimi kertyi sattuman kautta yhteen. Susannan mottona on aina ollut jakaminen, yhteinen tekeminen ja se, että porukka on aina enemmän kuin osiensa summa.

 Susanna tutustui Miaan Vakka-hankkeen järjestämässä innosessiossa. Mia antoi käyntikorttinsa, jossa oli titteli "innostuksen tulen sytyttäjä". Ja innostuksen tuli syttyi ja lähti roihuamaan. Mia oli heti myyty Dobren mahdollisuuksille työyhteisöjen uudenlaisena työvälineenä. Ja kun Mia innostuu, se näkyy ja kuuluu. Mia ei jätä hyviä asioita vakan alle vaan saattaa ne lentoon. Pitkän linjan HR-päällikkönä hän tietää työyhteisöjen ilot ja surut. Mialla on luova ja innovatiivinen tapa tarttua haasteisiin

Kun kaksi asiaan intohimoisesti suhtautuvaa ja asiaan uskovaa naista lyö päänsä yhteen, ei tuloksena voi olla kuin lisää hyviä ideoita, tekemisen intoa ja ahkeraa työtä, joka ihan oikeasti voi tuntua nautinnolta. Emme tekisi tätä, ellei tämä olisi niin antoisaa, myös meille itsellemme.

Tiimin osaaminen on kertynyt vuosien varrella hyvin erilaisissa kuvioissa. Meillä on syvälle menevää ymmärrystä ihmisten välisen vuorovaikutuksesta, vankkaa johtamiskokemusta, kokemusta henkilöstöhallinnosta, työnohjaamisosaamista...Kun tulokulmat ovat erilaiset, säilyy katsantokanta laajana, ja niinhan se tiimeissä usein on, voima ei ole samankaltaisuudessa vaan erilaisuudessa taustoja, kokemusta ja ihan persooniakin myöten.

Dobre-tiimin tekemisen taustalla on kolme i-sanaa; ; innostunut, innovatiivinen ja iloinen. Näiden avulla lähestymme työhyvää ja haluamme olla rakentamassa Suomen työpaikkoja kohti työ2030 tavoitetta.

TYÖ2030 kehitysohjelma tavoittelee toimintatapojen uudistamista ja haluaa kehittää Suomea kohti maailman parasta työhyvinvointia. Me olemme Dobrella mukana tässä tavoitteessa.

Dobre-käytössä

Dobre toimii pelinä hienosti itsenäänkin, kuka tahansa oppii pelaamaan ja peluuttamaan porukkaansa. Se sopii kehityskeskustelun tueksi, mutta yhtä hyvin kahvihuoneeseen ajankuluksi ja ajatusten virittäjäksi. Pian lanseerataan Dobre- menetelmäkoulutus, jonka opein Dobren käyttämisestä tulee tavoitteellisempaa ja monipuolisempaa. Esihenkilöille tulemme suuntaamaan omia koulutuksia Dobre-työhyvä keskusteluihin, jotka korvaavat perinteiset kehityskeskustelut.

Dobren käyttöä laajentaa yhteistyössä Terapiaperhonen Oy:n Mari Tynkkysen kanssa suunnitellut Dobre-kysymyskortit. Kortit vahvistavat keskustelua niin työnohjauksissa kuin työyhteisön kesken.